Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής

Ο ΟΚΠΑΠΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Δήμου Ιωαννιτών, που ιδρύθηκε το 2011, έχοντας διττό ρόλο: αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των κοινωνικών προβλημάτων, αναδεικνύει ταυτόχρονα και την ύπαρξη των προβλημάτων αυτών.

Το Όραμά μας

Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών αναζητούμε έναν κόσμο κοινωνικά δικαιότερο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Οι πρακτικές μας, που βασίζονται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας και της προσφοράς εθελοντικής εργασίας, προάγουν την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι Στόχοι μας

  • Η παροχή υπηρεσιών φροντίδας κι ενδιαφέροντος σε κατοίκους του Δήμου Ιωαννιτών και ιδιαίτερα σε κείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανθρωπιστικού περιεχομένου, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση, η φτώχια, η εγκατάλειψη...
  • Η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την ενδυνάμωση και την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
  • Η κινητοποίηση και συμμετοχή των θεσμικών και άλλων φορέων του Δήμου για μια συλλογική αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών ζητημάτων της περιοχής μας...
  • Η δημιουργία ενεργού και δυναμικού Εθελοντικού κινήματος, ιδιαίτερα ανάμεσα στους κόλπους της νεολαίας.

1diaygeia

thiseas

espa

αξιολογηση παιδικων σταθμων καπη βοηθεια στο σπιτι

Επιθυμείτε να είστε ενημερωμένοι; Ακολουθήστε μας.

facebooktwitter    

 

Simple S&A Solutions    

Κατασκευή & Φιλοξενία ιστοσελίδων

Εισοδος

Eπισκέπτες

Σήμερα6
Χθες64
Εβδομάδα1028
Μήνας4620
Σύνολο172812