1ο Κ.Η.Φ.Η. Ιωαννίνων

  • Ετος Ιδρυσης:2011
  • Υπευθυνη Κ.Η.Φ.Η.:Τίλη Σοφία
  • Διευθυνση:Χρηστοβασίλη 19
  • τηλ.: 26510-26994
  • fax : 26510-26994
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αριθμός μελών:30

Κ.Η.Φ.Η

Ένταξη της Πράξης «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Ιωαννιτών» με Κωδικό ΟΠΣ 5001531 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Δείτε περισσότερα εδώ.

european logoespa20142020

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι μονάδες ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες – άνοια κ.λ.π.) των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται η αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε καθημερινή βάση και μπορούν να φιλοξενούν ηλικιωμένους για μικρό χρονικό διάστημα της ημέρας παρέχοντας τους υπηρεσίες φροντίδας (καθημερινή υγιεινή και νοσηλευτική), ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

ΣΚΟΠΟΣ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον , στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας.

ΣΤΟΧΟΣ

Η παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τα ΚΗΦΗ αναπτύσσονται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές . Παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας στις οποίες περιλαμβάνονται

• νοσηλευτική φροντίδα

1. φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης

2. ατομική υγιεινή

3. προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

4. προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Σε κάθε ΚΗΦΗ απασχολούνται 5 άτομα, 1 κοινωνική Λειτουργός, 1 Νοσηλέυτρια, 2 Κοινωνικοί Φροντιστές και 1 Οικογενειακή Βοηθός.

1diaygeia

thiseas

espa

αξιολογηση παιδικων σταθμων καπη βοηθεια στο σπιτι

Επιθυμείτε να είστε ενημερωμένοι; Ακολουθήστε μας.

facebooktwitter    

 

Simple S&A Solutions    

Κατασκευή & Φιλοξενία ιστοσελίδων

Εισοδος

Eπισκέπτες

Σήμερα6
Χθες64
Εβδομάδα1028
Μήνας4620
Σύνολο172812