Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης

  • Ετος Ιδρυσης:2011
  • Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, (εντός ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ)
  • τηλ.: 26510-30504
  • fax : 26510-23227
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ώρες Λειτουργίας: 10.00 - 13.00

dikaiologitika

DIKAOUXOI

PROD

fek

Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης

Το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης Ιωαννίνων αποτελεί μία δράση του ΝΠΔΔ με την επωνυμία "Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής" (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό να βοηθήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης, δια της προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων. Τα είδη των παροχών και οι κατηγορίες δικαιούχων προσδιορίζονται στα άρθρα 5 - 7 του παρόντος Κανονισμού. Η διαχείριση του Καταστήματος ενεργείται από αρμόδιο υπάλληλο του Νομικού Προσώπου (βλ. άρθρο 9 του παρόντος) και η λειτουργία του στηρίζεται στην εργασία και εθελοντών υπό την επίβλεψη αρμόδιας Επιτροπής του ΝΠΔΔ (βλ. άρθρο 4 του παρόντος).

ΣΚΟΠΟΙ

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η σύγκλιση των προσπαθειών όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών φορέων με στόχο την υποστήριξη, διευκόλυνση και κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως απόρων, κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων, νομίμων μεταναστών κλπ, για χρονικό διάστημα έως τέσσερις μήνες και με δυνατότητα παράτασης αυτού, όπου είναι απαραίτητο, ώστε να γίνει δυνατή η κοινωνική επανένταξή τους με καλύτερες αξιώσεις.

Το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης Ιωαννίνων στηρίζεται στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και επαφίεται και στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Παράλληλα δίνεται έμφαση στον γενικότερο αφουγκρασμό των αναγκών όσων θα στηρίζονται στην προσπάθεια του Καταστήματος και στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη επί τω σκοπώ να καταφέρουν εν τέλει να στηριχθούν στις δυνάμεις τους. Προϊόντος του χρόνου θα παρατηρείται εναλλαγή των κοινωνικά ευπαθών ομάδων που θα απευθύνονται στις υπηρεσίες του Καταστήματος, με σκοπό να ξεπεραστούν οι δυσάρεστες οικονομικές καταστάσεις που επηρεάζουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

1diaygeia

thiseas

espa

αξιολογηση παιδικων σταθμων καπη βοηθεια στο σπιτι

Επιθυμείτε να είστε ενημερωμένοι; Ακολουθήστε μας.

facebooktwitter    

 

Simple S&A Solutions    

Κατασκευή & Φιλοξενία ιστοσελίδων

Εισοδος

Eπισκέπτες

Σήμερα6
Χθες64
Εβδομάδα1028
Μήνας4620
Σύνολο172812