Φίλιππας Τσουμάνης

Προεδρος ΟΚΠΑΠΑ

Ο Φίλιππας Τσουμάνης γεννήθηκε το 1954.

Είναι γιατρός Χειρουργός Ουρολόγος και εργάζεται ως Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών και των υγειονομικών, το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης σε αιρετά τοπικά και πανελλαδικά όργανα.

Ταυτόχρονα με την συνδικαλιστική και κοινωνική του παρουσία ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα, από διάφορες θέσεις τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.

Το διάστημα Νοέμβριος 1993 έως Φεβρουάριος 1995 διετέλεσε μετακλητός Νομάρχης στην Νομαρχία Πρέβεζας.

Το 1998 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος και έως τον Δεκέμβριο του 2002 ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002, ήταν επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης «Δύναμη Δημιουργίας» και έως το 2006 ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2007 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.).

Στις δημοτικές εκλογές του 2010, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων με την παράταξη «Ενότητα πολιτών – Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο. Είναι υπεύθυνος της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτων, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής» (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.). Είναι εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου) στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) .και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης της Κ.Ε.Δ.Ε.

1diaygeia

thiseas

espa

αξιολογηση παιδικων σταθμων καπη βοηθεια στο σπιτι

Επιθυμείτε να είστε ενημερωμένοι; Ακολουθήστε μας.

facebooktwitter    

 

Simple S&A Solutions    

Κατασκευή & Φιλοξενία ιστοσελίδων

Εισοδος

Eπισκέπτες

Σήμερα6
Χθες64
Εβδομάδα1028
Μήνας4620
Σύνολο172812